Birleşik Mücadele Güçleri'nin (BMG) düzenlediği "Derinleşen Kriz Ve Devrimci İmkanları" konulu söyleşi SMF Kadıköy bürosunda gerçekleştirildi.
Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), "Derinleşen Kriz Ve Devrimci İmkanları" konulu söyleşi-forum gerçekleştirdi.
Kadıköy'de Sosyalist Meclisler Federasyonu bürosunda yapılan foruma BMG bileşenleri ve farklı devrimci örgüt ve siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri de katıldı.
Etkinlikte, BMG'nin Türkiye ve Kürdistan'da gelişen ve gelişebilecek durumlara ilişkin panel, söyleşi, forum gibi etkinlikler düzenlediği belirtildi.
BMG'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle 19 Şubat'ta bir etkinlik planladıkları fakat 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından BMG bileşenlerinin deprem bölgesinde arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine gittiklerini ve etkinliğin ertelendiği belirtildi. BMG'nin Türkiye ve Kürdistan'da gelişen ve gelişebilecek durumlara ilişkin panel söyleşi forum gibi etkinlikler düzenlediği belirtilerek yaşanan depremin ardından da sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunmak bu etkinliği düzenleme ihtiyacı durduklarını belirtildi.
Etkinlik depremde yaşamını yitirenler, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen devrim savaşçıları için saygı duruşuyla başladı. Ardından Önsöz TV'nin yapımı olan "Deprem Bize Ne Öğrett" adlı video gösterimi yapıldı. Etkinliğe ilişkin BMG adına Mürüvvet Küçük açılış konuşmasını yaptı.
21 Şubat 2021'de kuruluşunu deklare eden BMG'nin kuruluş amacı ve hedeflerini aktaran Küçük, iki yıllık süreçte Türkiye ve Kürdistan'da devrim mücadelesinin yükseltilmesi ve örgütlenmenin güçlenmesine yönelil kampanya süreçleri yürüttüklerini, panel, forum, basın açıklaması ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini aktardı.
Derin bir ekonomik, siyasal ve toplumsal kriz yaşanırken, 6 Şubat'ta yaşanan depremde korkunç bir yıkım gerçekleştiğini resmi rakamlara göre 50 binden fazla insanın öldüğü milyonlarca insanın yaşamının etkilediğini söyleyen Küçük, depremle emekçilerin "Deprem Değil Sistem Öldürür" gerçeğini yaşadıklarını ve "devlet yoktu" dediklerini büyük bir öfke duyduklarını ifade etti.
Diğer yandan 1 Mayıs'ın yaklaştığını, işçi ve emekçilerin taleplerini ifade ettikleri önemli bir süreç olduğunu, bunun yanında bir seçim süreci içinde olunduğunu, iktidarın kurşunlu faşist saldırılarının başladığını ve devam edeceğini belirten Küçük, böyle bir sürecin devrim açısından imkanlarını, risklerini de dikkate alarak devrim ve sosyalizm mücadelesini nasıl büyütüleceği üzerine tartışma yürütmek gerektiğini söyledi.
BMG'nin Türkiye ve Kürdistan devrimci hareketine bir güç kazandırmak ve devrim mücadelesini yükseltecek bir örgütlenme yaratmayı hedeflediğini ifade eden Küçük, BMG'nin amacı, hefedleri, BMG'nin bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve gerçekleştiremediklerini değerlendirmek bugünkü devrimci koşulların imkanlarını değerlendirerek devrimi gerçekleştirecek bir örgütlenme ve mücadele için neler yapılmalı konusunda değerlendirme ve önerileri almak ve sonuçlar çıkarmak istediklerini belirterek sözü katılımcılara bıraktı.
Etkinlik BMG bileşenleri ve diğer kurumlardan katılımcıların değerlendirme, eleştiri, önerilerini paylaşmalarıyla ve ortaklaşılan konuların maddeler haline getirilmesiyle serbest kürsü şeklinde devam etti.