3 Yıl oldu... Çalışma ve yaşam koşullarımızdaki güvencesizliklerin sırtımıza bindirdiği yüklere karşı “artık yeter”diyerek bir araya gelişimizin 3. yılı.

Güvencesiz ve örgütlenmez denilerek sorunları görmezden gelinen bir öğretmen kitlesinin, bir parçası olarak bir yol açtık. Uykusuz geceler, boyu bitmeyen toplantılarımızda biz; nasıl bir sendika olacağımızı, taleplerimizi, mücadele içerisinde bizleri hangi handikapların beklediğini tartışarak, pandeminin ağır yükleri altında iyice pervasızlaşan sömürüye karşı nasıl mücadele edeceğimizin planlarını yaptık. 2014’te bizden çalınan “Taban Maaşımızı Geri Alacağız” dedik. “Belirli Süreli Sözleşmelere Son Vereceğiz” dedik. Her sözümüzde “örgütlenmez” denilen öğretmenler onar onar, yüzer yüzer aramıza katıldı.

Söylediklerimiz yaşamsal olmasının yanında, pratiğin sınavından geçtiğinde karşılığını bulacak olan şeylerdi. Bu sınavdan çok kereler geçtik.

Sendikamızın bir hareket tarzı, ortak aklı oluştu. Sokakta verdiğimiz mücadele, üyelerimize dönük mobbinglere karşı yaptığımız okul baskınları, Meclis Parkında sürdürdüğümüz Eğitim Nöbeti, diğer yandan bürokratik yolları zorlayan başka bir mücadeleyi eş zamanlı, iç içe sürdürmek zorunda kaldık. Gücümüzü, niteliğimizi, sınırlarımızı ve avantajlarımızı görmemizi sağlayan tüm bu pratiklerle birlikte 4. yılımıza giriyoruz ve Marx - Engels’in yazışmalarından öğrendiğimiz “Proletaryanın kavgalarının gerçek meyvesi, alınan dolaysız sonuçta değil, işçilerin gitgide genişleten birliğinde yatar” sözündeki gibi, biz de bu zamana değin geldiğimiz sürecin kendisini en büyük kazanımımız olarak görüyoruz.

“Bu üç senede yürünen hat hem yeni ilişkileri, güçleri açığa çıkardı hem sendikayı genel emek hareketinin içinde dikkate değer bir konuma yükseltti. Bugün özel öğretim alanında, vakıf üniversitelerinde, eğitim hareketinin başını kaldırdığı her yerde bir sendikanın bayrağı dalgalanıyor ve o sendika talepleri engelleri aşa aşa yürüyor.” Sendika MYK’sının 3. yılına ilişkin açıklamasından

Şimdi yeni bir eğitim döneminin başlangıcındayız. Yeni öğretim dönemi bizim için kolejlerde, kurslarda, vakıf üniversitelerinde, rehabilitasyon merkezlerinde örgütlenmemiz, büyümemize dair adımlarımızın planlarıyla dolu; azimliyiz ve bugün edindiğimiz deneyimler üç senenin çok ötesinde.

Dün bir avuç insanla başlayan mücadelemiz, bugün onbeş bin üyeye gelip dayandı. Niceliğimizi niteliğimize dönüşüyor ve biz iddia ediyoruz ki, 4. yılımız 3. yılımızın çok daha ilerisinde olacak. Coşkulu, kararlı ve özveriliyiz. Tarihten öğrendik, yaşamın pratiğinde sınandık ve işçi sınıfı mücadelesinde bir dönüm noktasına imzamızı atacağız diyoruz.

Onur ve gururla diyoruz ki: “Mücadele Dersini Öğretmenler Verecek.”

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’ndan bir Öğretmen