< < Polonez İşçisi Yalnız Değil, Tüm Sınıf Kardeşleri Yanında!

Mücadele Birliği Platformu olarak eylemlerinin 57. gününde Polonez işçilerini selamlamaya ve onlarla dayanışmaya Çatalca Polonez Fabrikasının önüne gittik.

Polonez işçileri 57 gündür, toplam 146 işçinin sendikaya üye olma sebebiyle tek bir mesajla işten çıkarılmaları sebebiyle fabrika önünde eylemdeler. Kadın, erkek, genç, yaşlı onlarca işçi bu haksız muamelenin hesabını sormak ve işlerini geri kazanmak için alanı terk etmiyorlar.

Geçen neredeyse 2 aya rağmen coşkuları, haklarını alacaklarına olan inançları ilk günkü gibi devam ediyor. Gün boyu sloganlar, protestolar ile mücadelelerini sürdürüyorlar. Mücadele Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği ve Emekçi Kadınlar olarak alana gittiğimizde bizleri de aynı büyük coşku ile karşıladılar. Eylemlerinin ilk gününden bugüne karşı karşıya kaldıkları polis baskısını, uğradıkları saldırıları ve aldıkları tehditleri, üzerlerine biber gazı atılmasını, fabrika önü barikatlarla kapatıldığında kaymakamlık önünde sabahlamalarını, ama ne olursa olsun ülkenin dört bir yanından gelen desteğin de katkısıyla asla vazgeçmediklerini anlattılar.

Her alanda olduğu gibi, burada da emekçi kadınların yoğunluğu ve kararlı duruşları göz önündeydi. Fabrikada on yıldan fazladır çalışan, hatta tüm emekleriyle ve çalışma şekilleriyle fabrikaya ödül kazandıran kadınlar, kendilerine reva görülen muameleyi, haksız işten çıkarılışlarını anlattılar. Üzerinde Deniz Gezmiş silüeti bulunan önlüklerimizi görünce duygulandıklarını, Deniz Gezmiş’in devrim davasını başlatan gençlerden biri olduğunu ve kendilerinin de bu yolda, eylem içerisinde geliştiklerini söylediler.

Polonez işçileri, istediklerini almadan fabrika önünü terk etmemekte ısrarcı. Sendikalaşma haklarını kimsenin ellerinden alamayacağını ve bunun bir suç olmadığını dile getiriyorlar. İşe geri alınmadan da mücadeleyi bırakmayacağını haykırıyorlar.

Bizler de onların bu mücadelesine destek olmayı ve dayanışmayı bırakmayacağız. Polonez işçisi yalnız değil, tüm sınıf kardeşleri onun yanında!

Yaşasın Sınıf Dayanışması! Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği!

DÖB’lü Bir Öğrenci