Otuzdördüncü mücadele yılını “Atılım Yılı” olarak belirleyen Leninist Parti, leninist.net web sitesinden bir açıklama yayınladı ve bütün bir mücadele yılı içinde Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimine sadece devrimci komünist politikalara, komünist programa sahip bir komünist partinin öncülük edebileceğini; sadece böyle bir parti iki ülkenin devrimci proletaryasını iktidara taşıyabileceğinin görüldüğünü söyledi.

Yapılan açıklamada, Partinin bütün bir mücadele yılında yaptığı atılımla, önüne koymuş olduğu hedefe uygun olarak, işçi sınıfıyla var olan bağlarını daha genişletip derinleştirdiği, sınıfla bağlarını sıkılaştırdıği da vurgulandı.

Ve bu “Atılım Yılı”nda Partiye güç katan bir başka gelişmenin de uluslararası alanda, dünya devrimci ve komünist partileriyle kurulan yeni ve sağlam ilişkilerin olduğu söylenerek, “Partimizin çıkış kaynağında, Deniz Gezmiş ve yoldaşlarına kadar uzanan enternasyonal ruh, şimdi çok daha güçlü. Filistin ve Rojava devrimleriyle, Filistin Arap halkıyla ve Kürdistan halklarıyla kurulan devrimci enternasyonal bağlar, şimdi, Donbass'tan Güney Kore'ye kadar komünist güçlerle kurulan bağlarla genişledi, güçlendi.

Partimiz, bu geniş ilişkileri Marx, Engels ve Lenin'in ortaya koyduğu devrimci komünist ilkeler temelinde kurdu ve geliştirdi.” denildi.

Açıklamada “Şüphesiz yolun başında olduğumuzu; Türkiye ve Kürdistan proletaryasının gözünde, bilincinde tam, gerçek, ve kabul edilmiş bir öncü parti noktasına gelebilmek için hala katetmemiz gereken uzun bir yol olduğunu bir an için olsa aklımızdan çıkarmıyoruz.” diye bir hatırlatma yaptı ve “Bununla birlikte ‘atılım’ yoluna girilmiştir ve kadrolarımızın, sempatizanlarımızın ve taraftarlarımızın durmak, dinlenmek bilmeyen mücadelesiyle hedefe varılacağından en ufak bir şüphe duymuyoruz.” denildi.

“ ‘Atılım’ı güçlendirerek ve hızlandırarak sürdürmek için gerekli en önemli silaha sahibiz. Bu, devrimci bir komünist parti için olmazsa olmaz olan, devrimci teori ve devrimci politikadır. Marx, Engels ve Lenin'in devrimci teorisine dayanan Partimizin uzlaşmaz devrimci sınıf politikalarına sahip olduğu tartışma götürmez. Partimiz, devrimci teoriye dayanarak geliştirdiği politikalarla işçi sınıfını, ezilen yoksul halkları iktidara taşıyabilecek tek komünist güç olduğunu sınıf savaşının her önemli, tarihsel dönemecinde tekrar tekrar kanıtladı.” denilen açıklamada pek çok yoldaşlarının mücadelenin her alanındaki görünen yüzleri olmaya başladığı da söylenerek, kitle önderliğinin buradan geçtiği vurgulandı.

Açıklama, “Buradan geri adım atmak yok. Daha çok yoldaş sınıf mücadelesinin her alanında, mücadelenin görünen yüzü olmak için tüm güç ve yeteneğini ortaya koymakla yükümlüdür. Var olanla yetinemeyiz. Onun için, ‘Parti Bayrağı yükseğe, daha yükseğe!’ Yaşasın Partimiz TKEP/Leninist” denilerek sonlandı.

Açıklamanın tamamını okumak için tıklayınız.