Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Bürosu, El-Aksa Tufan Savaşının birinci yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yayınladı. FHKC’nin açıklamasını paylaşıyoruz:

El-Aksa Sel Savaşı mücadelemizde stratejik bir dönüm noktasına işaret etmektedir ve direniş kırılmayacaktır.

Destansı 7 Ekim El Aksa Tufanı Savaşının birinci yıldönümünde, Filistin halkımızın mücadele tarihindeki bu istisnai olayı gururla ve saygıyla anıyoruz. Bu an, acımasız işgale karşı direnişin sarsılmaz iradesini somutlaştırmıştır. Bu savaş, düşmanın zayıflığını, kırılganlığını ve askeri güvenlik sistemindeki çatlakları ortaya çıkararak çatışmada stratejik bir değişimi temsil etti ve iç krizlerini daha da derinleştirdi.

Geçen yıl bu şanlı günde, yüzlerce direniş savaşçısı İsrail’in Gazze Tümeni'ni ezici bir yenilgiye uğratmış, işgal altındaki topraklarımızın büyük bir bölümünü saatler içinde kontrol altına almayı başarmış ve yüzlerce esir asker ve subayla geri dönmüştü.

Siyonist saldırganlığın sistematik olarak devam ettiği geçtiğimiz yıl boyunca direniş, düşmanın askeri kabiliyetlerini felç eden ve direnişi haftalar içinde yok edebileceğini sanan liderliğini şaşırtan üst düzey operasyonlar gerçekleştirdi. Kara manevraları sırasında işgal, yakıp yıkma taktikleri uygulamasına rağmen, ağır can ve teçhizat kaybına uğradı. Direniş “İsrail” şehirlerini ve yerleşimlerini roketlerle bombalamaya devam etti ve Siyonist toprakların derinliklerine kadar ulaştı.

Direniş Ekseni'nin Filistin, Lübnan, Yemen ve Irak'taki fraksiyonları arasındaki alan birliği, İran İslam Cumhuriyeti'nin de aktif katılımıyla belirginleşti ve bu da düşmanın tükenmesine ve Siyonist toprakların derinliklerine saldırmak için füzeler ve insansız hava araçları kullanılarak caydırıcılık denkleminin geliştirilmesine katkıda bulundu. Bu da direnişin bölgesel sahnedeki varlığını güçlendirdi.

Siyasi ve uluslararası cephede ise Siyonist varlık, işlediği acımasız suçlara karşı küresel protestoların yoğunlaşmasıyla birlikte, kendisini eşi benzeri görülmemiş bir yalnızlık içinde buldu. Uluslararası Adalet Divanı, Amerikan baskısının getirdiği kısıtlamalara rağmen işgalin suçlarını kınayan kararlar aldı. Küresel forumlarda Siyonist varlığa yönelik uluslararası baskı artmış, Filistinlilerin sesi Siyonist yalanlara karşı yükselmiş ve özellikle dünya çapındaki üniversitelerde benzeri görülmemiş küresel protestolara yol açmıştır.

Halkımız ve direnişimiz geçtiğimiz yıl boyunca yüz binlerce ölüm, yaralı, kayıp ve tutsakla muazzam fedakârlıklar yaptı. Çatışma Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya ve oradan da Lübnan'a yayıldı.

Bu savaşta, başta Şehitlerin Seyyidi Hasan Nasrallah, sembolik lider İsmail Haniye, lider Salih El-Aruri ve Siyasi Büro üyesi ve güvenlik ve askeri bölüm başkanı yoldaş Nidal Abdul Aal olmak üzere FHKC'den uzun bir lider ve kadro listesi olmak üzere büyük liderler ölümsüzlüğe yükseldi.

Gazze ve Batı Şeria, daha önceki hiçbir çatışma ya da savaşta olmadığı kadar barbarca ve eşi benzeri görülmemiş Siyonist bombardıman nedeniyle altyapının geniş çaplı tahribatına tanık oldu. Bu durum, yüz binlerce insanın zorla yerinden edilmesine, işgalin sivillere karşı eşi benzeri görülmemiş suçlar işlemesine, hastaneleri, okulları ve hayati tesisleri bombalamasına, insani yardımları engellemesine ve soykırım ve yerinden etme arayışında gazetecileri hedef almasına yol açtı.

Düşmanın Gazze ve Batı Şeria'daki halkımızı yerinden etme girişimlerine rağmen, halkın ve direnişin kararlılığı bu planları bozdu ve düşman direnişi ezme veya rehineleri geri alma hedeflerine ulaşamadı.

Direniş, liderlik kayıplarını telafi etmeyi, savaşın kontrolünü yeniden ele geçirmeyi ve Batı Şeria'nın yükselen silahlı direnişle mücadelede kilit bir oyuncu olduğunu kanıtlamayı başardı.

Bu vesileyle Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Bürosu aşağıdaki hususları bir kez daha teyit eder:

1 - El Aksa Tufanı Savaşı Filistin direniş tarihinde stratejik bir dönüm noktası olmuştur ve bu savaştan çıkarılacak dersler hem planlama hem de uygulama açısından askeri akademilerde incelenmeye devam edecektir.

2 - Düşman, başta direnişi ortadan kaldırmak ve rehineleri geri almak olmak üzere, belirtilen hedeflerine ulaşamadı ve Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'da yenilgi içinde bocalamaya devam ediyor.

3 - Direniş dayanma, liderlik kayıplarını telafi etme ve savunma ve saldırı kabiliyetlerini geliştirme becerisini göstermiştir.

4 - Direniş temel taleplerine bağlı kalmaya devam etmektedir: Gazze'den tamamen çekilme, saldırganlığın sona ermesi, yerinden edilmiş insanların geri dönmesi, yeniden inşa ve kuşatmanın tamamen kaldırılması.

5 - Filistin ulusal birliğinin yeniden tesis edilmesine ve işgalin yarattığı önemli zorluklarla yüzleşmek için kapsamlı bir direniş stratejisi geliştirilmesine acil ihtiyaç vardır.

6 - Batı Şeria'da silahlı direnişin yükselişi, direniş grupları için stratejik bir seçim ve çatışmada önemli bir unsurdur.

7 - Arap kitleleri gerici rejimlerin politikalarına karşı koyma, normalleşmeyi durdurma ve Filistin'i ve direnişi desteklemek üzere sokaklara çıkma konusunda inisiyatif almaya çağrılmaktadır.

8 - Küresel kitle hareketlerinin tırmanışı, işgalin suçlarını ifşa etmek ve “İsrail” saldırganlığına yönelik Batı ve Amerikan desteğini kınamak için daha büyük bir güçle devam etmelidir.

Sonuç olarak, gruplar ve Direniş Ekseni adına, halkımıza, ulusumuza ve dünyanın özgür insanlarına direniş ateşinin yanmaya devam edeceğine ve saldırganlık yenilgiye uğratılıp Filistin özgürleşene kadar sönmeyeceğine dair sözümüzü yineliyoruz. Halkımızın iradesi sarsılmaz ve kararlılığı boyun eğmez olduğu sürece zafer kaçınılmazdır.

Şehitlere şan, tutsaklara özgürlük ve kesin olarak zafer geliyor.

Filistin'in Kurtuluşu için Halk Cephesi Siyasi Büro

7 Ekim 2024