< "Narin'in Katili Kapitalizmin Kendisi"

9 Eylül Pazartesi günü İzmir Kadın Platformu'nun çağrısıyla Saat 19.00'da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne toplanan binler katledilen Narin için yürüdü.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden yürüyüşe geçen kitle yol boyunca sık sık "Katillerden Hesabı Biz Soracağız", "Katil Devlet Hesap Verecek" "Katil Hizbullah İşbirlikçi AKP", "AKP Elini Çocuklardan Çek", "Katilleri Değil Çocukları Koru", "Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz", "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz", "Hükümet İstifa" sloganları atarak Alsancak ÖSYM binası önüne ulaştı.

Alsancak ÖSYM önünde İzmir Yaşam Hakları Savunusu adına yapılan konuşmada "Çocukları korumak için olduğunu söyleyerek sokak hayvanlarını katletmeyi hedefleyen bir yasa çıkardınız. Çocukları önce kendinizden koruyun!" denildi. İzmir Barosu adına konuşma yapan Baro Başkan Yardımcısı Avukat Zöhre Dalkıran Narin'in davası süresi boyunca Diyarbakır Barosu ile dayanışma içinde olacaklarını, hukuki sürecin her zaman takipçisi olacaklarını belirtti.

İzmir Kadın Platformu adına okunan basın metninde ise "Sokak hayvanlarını öldürme yasasını çocukların güvenliğini bahane ederek meşrulaştırmaya çalışanlar Narin’e ne olduğunu gizliyor, faillerini aklamaya çalışıyor. Bugün Narin’in isyanını kuşanmak; öldürülen, kaybedilen, yaşamları ellerinden alınan, gelecekleri cemaat ve tarikatlara teslim edilen çocuklar için hesap sormak demektir. Narin’e ne olduğunun açığa çıkarılması, tüm faillerin cezalandırılması, gerçek adaletin sağlanması için süreci takip etmeye, Narin’e ne oldu demeye devam edeceğiz! Kadınların ve çocukların yaşamlarını erkek devlet sistemine teslim etmeyeceğiz." denildi.

Eylem alkışlar ve zılgıtlarla sona erdi. Emekçi Kadınlar, Mücadele Birliği Platformu ve Devrimci Öğrenci Birliği olarak bizler de "Narin'in Katili Kapitalizmin Kendisi", "Katillerden Hesabı Gençlik Soracak", "Sistem Katlediyor Devlet Aklıyor" yazılı dövizlerle yürüyüşe ve basın açıklamasına katıldık.