Emekçi Kadınlar EKA, 18 gün boyunca kayıp olan ve 19. günde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Mecidiyeköy'de eylem yaptı ve sordu: "Narin Gürana Ne Oldu" dedi.

Mecidiyeköy Metro önünde toplanan kadınlar, "İstismarcılardan, Aklayanlardan Hesap Soracağız" pankartı açarak sloganlarla Cevahir AVM önüne yürüyüşe geçti.

Ajitasyon konuşmaları ile yoldan geçenlerin alkışları ile yürüyen kadınlar Narin'in resimleri ve "Narin'in Katili Kapitalizmin Kendisi", "Çocuk Cinayetleri Politiktir" dövizleri taşıdı. Narin Güran İsyanımızdır, Katledilen Çocuklar İsyanımızdır, sloganları ile AVM önündeki meydana ulaştı.

"Çocuk cinayetleri politiktir" denilen açıklama, "Çünkü her gün en az 32 çocuğun kaybedildiği bir ülkede yasalar çocukları değil, katilleri koruyor. Çünkü her gün çocukların istismar edildiği bu ülkede devlet istismarcıyı koruyor. Çünkü dünyada çocuk istismarında üçüncü sırada olan Türkiye’de Narin'in tabutunun üstüne gelinlik konuluyor. Çünkü herkesin gözü önünde çocuklar katledilirken hesap vermesi gerekenler yayın yasağı koyuyor. Çocuklar ya açlığa ya istismara ya da ölüme mahkum ediliyor." denildi.

Emekçi Kadınlar "Biz Narin Güran'ın katillerini çok eskiden beri tanıyoruz." diye haykırdı: "Ağrı'da 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla'dan. Cizre'de zırhlı bir araçtan açılan ateşle katledilen 10 yaşındaki Cemile'den. Giresun'da katledilen 11 yaşındaki Rabia Naz'dan. Dört bir yanı kameralarla izlenen dersimde hala bulunmayan Gülistan Doku'dan. Yeldana Kharman'dan, Nadira Kadirova ve katledilen, kaybedilen yüzlerce kadın ve çocuktan tanıyoruz." dediler.

Narin'in kayboluş sürecini ve ailenin, köyün, dinci gericilerin söylemlerini hatırlatan Emekçi Kadınlar, "Kadınların ve çocukların hapsedildiği erkek egemenliğin en küçük zindanı kutsal ailede çocuklar istismar ediliyor, şiddete uğruyor, katlediyor. Kadınlar şiddet gördükleri evlerde yaşamak zorunda bırakılırken her gün o kutsal ailelerin içerisinde nice suç işleniyor. Kutsal aileniz batsın, Kadınlar yaşasın. Kutsal aileniz batsın, Çocuklar yaşasın" dedi.

Hep bir ağızdan:"Narin Güran'a Ne Oldu? Gülistan Doku'ya Ne Oldu? Yeldana Kharman'a Ne Oldu? Rabia Naz'a Ne Oldu? Nadira Kadirova'ya Ne Oldu?" diye haykıran kadınlar açıklamayı "Boşanmak isterken öldürüldüğümüz, okumak isterken zorla evlendirildiğimiz, yaşamak için çalışırken iş katliamlarında öldürüldüğümüz bu düzenine mecbur değiliz. Her geçen gün çocuk istismarı sayısı artarken, her gün en az üç kadın öldürülürken çocuklar, çocuk işçiliği adı altında sömürülürken bu faşist sistemin bize vereceği acıdan başka hiçbir şey yok. Ama mücadelemiz var. Eşit ve özgür yaşayacağımız, çocuklarımızın kırmızı elmalar gibi güleceği insanca bir yaşamı mücadelemizle biz kadınlar kuracağız." diye sürdürdü.

Eylem, "Kadınlar devrimle özgürleşecek." denilerek sona erdirildi.