< “Çocukların, Kadınların, İşçilerin Katledilmediği Tek Bir Gün Bile Yok”

Adana’da, Adana Kadın Platformu'nun çağrısıyla İnönü Parkı'ndan Atatürk Parkı'na bir yürüyüş yapıldı ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Narin'in Katledilme Sürecindeki Tüm Sorumlular Yargılansın!” pankartı açılan eylemde “Bugün, önce kayıp olduğu için aranan, sonrasında ise katledildiği anlaşılan çocuklar için buradayız! Katledilen Narin’in ve kayıp çocukların hesabını sormak için buradayız!” denildi.

“Diyarbakır Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde Kur’an kursuna gitmek için evden çıkan Narin, 20 hanelik bir köyde 19 gün boyunca arandı. 19 gün sonra, 8 Eylül’de, sabah saatlerinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni köyüne 3 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde bir çuvalın içinde bulundu.

Evine 3 kilometre uzakta bulunan Narin için 19 gündür neyin çalışması yapıldı? Kamuoyu ne ile oyalandı? Narin kaybolduktan 10 gün sonra yayın yasağı neden ve kimleri korumak için getirildi?” diyerek yaşananları özetleyen kadınlar, “Narin, yaşam hakkını elinden alan acımasız ve vahşi karanlık bir sürece kurban edilmiştir; Eylül gibi, Leyla gibi, Irmak gibi, Müslime gibi ve kayıp olup akıbetleri hala belli olmayan binlerce çocuk gibi.

Ne yazık ki bu ülkede çocukların, kadınların, işçilerin katledilmediği tek bir gün bile yok! Acımız büyük, üzüntülüyüz, öfkeliyiz!

Biliyoruz ki Narin ilk değil. Türkiye kayıp çocuk vakalarında dünyada ilk sıralarda.” dediler.

Adanalı kadınlar açıklamayı “Artık yeter cezasızlık politikalarından vazgeçin, hukuku işletin. Hukuk devreye girene, kadın katliamları ve çocuk istismarı son bulana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Narin’in katledilmesi sürecindeki bütün sorumlular ortaya çıkarılana, en ağır cezayı alana kadar ve çocuklarımızın güvenle yaşayacağı ortamlar yaratılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” diyerek sonlandırdı.

Mücadele Birliği okurları ve Devrimci Öğrenci Birliği’nden öğrenciler de eyleme “Sistem Katlediyor, Devlet Aklıyor", "Narin'in Katili Kapitalizmin Kendisi", "Bu Pisliği Devrim Temizler" dövizleri ile katıldılar.