Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla, öğrenciler için yeni yeni sorunlar başgösterdi. Yıllardır değişmeyen sorunlar barınma, yoksulluk, ulaşım hala öğrencilerin en büyük sorunları arasında yer almaya devam ediyor.

Devrimci Öğrenci Birliği, “Barınma Temel Hakkımız, Vermiyorsanız Alırız!” diyerek bu sorunları dile getiren bir bildiri yayınladı. Devrimci öğrencilerin bildirisi şöyle:

“KYK sonuçları açıklandı, ancak kapitalist devlet bu yıl da yurtlarda yeterli barınma imkanı sağlamadı. Bu durum, eğitim hayatı boyunca çeşitli zorluklarla karşılaşan arkadaşlarımız için büyük hayal kırıklığı ve endişe kaynağı oluyor.

Her öğrenci, güvenli ve uygun fiyatlı bir barınma hakkına sahiptir. Ancak KYK yurtlarının sınırlı kapasitesi ve yetersiz yerleşim olanakları, birçok öğrencinin bu temel hakkını kullanmasını engelliyor. Bu, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun.

Barınma sorunları, öğrencilerin eğitim sürecini, psikolojik sağlığını ve gelecekteki başarılarını doğrudan etkileyen bir engeldir. Bu konuda atılacak her adım, geleceği inşa eden gençliğin hayatını doğrudan etkileyecektir.

Eğitimde fırsat eşitliği ve güvenli barınma hakkı için sesimizi duyuralım ve bu sorunların çözümü sosyalizm için mücadele edelim!”